Z les aventures del Zorro

Sinopsis

Una adaptació basada en la pel·lícula muda dels anys 20, The mark of Zorro, de Fred Niblo, fidel a la novel·la original de Johnston McCulley. Un Governador abusa del seu poder i roba al poble, mitjançant un fidel exercit de soldats maldestres, que no dubten en complir les seves ordres. Però el Zorro, ocult sota una màscara marca els abusadors amb una Z i porta de corcoll al Governador. També hi ha el Senyor De la Vega, un personatge d’aparença desmenjada i innocent que pel seu caire acomodat és respectat pels soldats, lluny de sospitar qui és realment. De la Vega festeja la Lolita una valenta i bella jove, qui al mateix temps és pretesa pel malvat capità Ramón. Però Lolita estima al Zorro. Al final, el poble, ajudat pel Zorro obliga al Governador a abdicar i Lolita descobreix que De la Vega i el Zorro són la mateixa persona.

 

Nota del director:

L’escenificació de Z no ha estat fàcil. La premissa de la que vàrem partir era la d’eliminar el castellet per aquest espectacle. Volíem que personatges i titellaires campessin a la vista de l’espectador. A vegades la inconsciència ens fa ser agosarats. Fruit d’això, hem donat molts tombs a la presencia dels titelles i a la seva llibertat en l’espai. Reduint la paraula a lo essencial  i servint-nos de la música per perfilar l’acció i augmentar el seu sentit dramàtic, de retruc hem descobert interessants matisos i detalls del titellaire i l’acció i del titellaire i els personatges. Tot plegat ha servit per donar la nostra aportació personal a la temàtica de l’espectacle, l’opressió i les seves formes.

Lluís Graells

Fitxa artística

Autor: Lluís Graells

Guió: Lluís Graells i Jordi Jubany

Direcció: Lluís Graells

Música: Pep Boada

Actors, titellaires: Eudald Ferré, Luca Ronga  o Arnau Colom

Escenografia i titelles: Eudald Ferré

Vestuari: Teresa Baz

So i llum: Màrius Güell

Estudi de gravació: Gerard Mallorquí

Foto d’escena: Ilaria Costanzo, Maria José Gonzalez de la Lastra i El Parque de las Marionetas.

Vídeo: Carles Pitarch

Il·lustració gràfica: Umberto Giovannini

Disseny gràfic: Debonatinta Estudi Gràfic

Durada de l¡espectacle: 50″

Públic: Familiar i escolar

Idiomes disponibles: Català, castellà, italià, anglès, francès

Aquest espectacle es pot realitzar al carrer o en un teatre.

 

6m d’ample x 5m de llarg x 4m alt, amb fons i laterals de color negre o neutre

Temps muntatge: 2 hores , 3 hores amb il·luminació

Temps desmuntatge: 1 hora

Premi a la innovació en el lenguaje de los títeres, Festival Internacional de teatro de feria, Parque de las Marionetas de Zaragoza

Vols saber més sobre els nostres espectacles?

Omple el següent formulari.