Espectacles

(…)Ben sabut és com Ferré, un reconegut virtuós del titella de guant tradicional oriünd de Valls, majoritàriament en la modalitat tècnica del titella català, ha fet notoris esforços per portar al límit les normes de la tradició, aplicant aquest principi que cada cop s’imposa més en les arts dels titelles: el titellaire també és un actor, que pot sortir sempre que vol del castellet, quan no prescindir-ne directament. És clar que, per això, cal ser bon actor, una condició que el de Valls gaudeix no només per la seva llarga experiència professional sinó perquè va rebre l’obligada formació en el seu cas a l’Institut del Teatre de Barcelona, on es va titular en Art Dramàtic l’any 1992, en l’especialitat de Titelles i Objectes. (…)

Espectacles com Les Meravelles d’Orient, que va girar amb extraordinari èxit per tots els festivals del país, o els més recents, com El Faune, el Drac i el Dimoni, Z, les aventures del Zorro, o la mateixa La Petita Moby Dick, donen fe d’aquesta voluntat de la companyia Eudald Ferré d’anar sempre més enllà, buscant un estil propi on poder combinar el titella amb altres disciplines escèniques. (…)

Revita Titeresante /article de Toni Rumbau /2022

La-Petita-Moby-Dick

Les balenes, per petites que siguin, són grans, molt grans i és difícil trobar-les a terra ferma. Però hi ha una força capaç de fer-les emergir del fons marí.
La (petita) Moby Dick s’ha enamorat i ha emprès un viatge continental per buscar a la persona que va deixar «la carta d’amor més bonica del món», dins una ampolla.

Z-les-aventures-del-Zorro

Una adaptació basada en la pel·lícula muda dels anys 20, The mark of Zorro, de Fred Niblo, fidel a la novel·la original de Johnston McCulley. Un Governador abusa del seu poder i roba al poble, mitjançant un fidel exercit de soldats maldestres, que no dubten en complir les seves ordres. Però el Zorro, ocult sota una màscara marca els abusadors amb una Z i porta de corcoll al Governador.

Eudald-Ferre-Companyia

Un calderer ambulant ven per fires amb el seu ajudant. Per atraure la clientela explica aventures de personatges diversos. Li agrada xerrar i de seguida els contes que explica van a parar al món màgic i misteriós. Les històries tenen a veure amb peripècies estranyes en les que ells diuen que s’han trobat.

Les meravelles de l'Orient

Un joglar musulmà, expert rondallaire, i un soldat vingut de les Croades, noble cavaller que ha anat a menys i que està obligat a fer el que calgui per  sobreviure, han portat de les terres d’Orient l’art de manipular bavastells o… més ben dit: “de moure ninots de fusta talment com si vida cobressin”. Els acompanya un pastor introvertit i feréstec que ha perdut el seu ramat i toca la cornamusa per poder menjar.

Sortits-dels-contes

Sis personatges de l’imaginari popular dels contes, surten del seu món fantàstic per visitar-nos acompanyats d’una guia/músic. Ens sorprenen pels carrers i places de les nostres localitats.

Sortits del Contes per Nadal 11

Sis personatges de l’imaginari popular dels contes, surten del seu món fantàstic per visitar-nos acompanyats d’una guia/músic. Ens sorprenen pels carrers i places de les nostres localitats.